Header
Header

Alles over nieuwbouw kopen

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt veel kijken. Met vaak niet meer dan een bouwtekening of artist impression, maakt u een belangrijke keuze voor de komende jaren en het aankopen van nieuwbouw. Juist dan is het fijn als u weet dat Schinkel de Weerd als  NVM Nieuwbouwmakelaar bij wie u uw droomwoning hebt gevonden, kennis van zaken heeft. Als specialisten die alles weten over nieuwbouw ontvangt u dan ook professionele begeleiding van wat daar van begin tot eind bij komt kijken.

Header

1.

Inschrijven en toewijzen

U hebt de nieuwbouwwoning van uw keuze gezien en wilt deze graag kopen. Hiervoor moet u zich inschrijven voor het nieuwbouwproject. Schinkel de Weerd kan u op basis van de verkoopbrochure en documentatie adviseren over het te kiezen bouwnummer (hoe is de zonligging, het uitzicht, waar ligt de doorgaande weg, enz).

Ook kan Schinkel de Weerd een globale inschatting maken over de te verwachten waardeontwikkeling van de wijk.

2.

Bouwtekeningen / bouwbestek

Schinkel de Weerd bekijkt en controleert samen met u na het toewijzen van een bouwkavel de bouwtekeningen en het bouwbestek nog eens goed. Hoe groot is uw huis precies? Welke mogelijkheden hebt u?
Wellicht kunt u een modelwoning bekijken om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. Schinkel de Weerd kan door zijn kennis en ervaring over nieuwbouw antwoord geven op al uw mogelijke vragen.

3.

Koop- en aannemings- overeenkomst

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning wordt vaak een koop-/aannemings- overeenkomst opgemaakt. Met deze overeenkomst geeft u de aannemer meteen opdracht uw woning te bouwen. Schinkel de Weerd werpt een onafhankelijke en kritische blik op deze overeenkomst. Deze overeenkomst voor nieuwbouw wordt bijvoorbeeld gecontroleerd op juridische zaken als opschortende of ontbindende voorwaarden, of speciale bedingen, zoals een antispeculatiebeding.

Header

4.

Uw nieuwbouwhuis financieren

Bij nieuwbouw hebt u vaak te maken met een meer complex financiering t.o.v. bestaande bouw. Laat u bij nieuwbouw dan ook adviseren over de mogelijkheden door Schinkel de Weerd in samenwerking met de Hypotheekshop Oost-Souburg.

Als onafhankelijk financieel adviseur bent u hierdoor verzekerd van de beste voorwaarden.

5.

De bouw

Voor aanvang van de bouw geeft Schinkel de Weerd u gerichte tips en concreet advies over zaken waar u aan kunt of moet denken tijdens het bouwtraject. Een goed voorbeeld daarvan zijn de ‘meerwerktips’.

Sommige extra aanpassingen zijn bijvoor- beeld volledig waardevermeerderend voor uw woning, terwijl andere vooral meer gemak opleveren en beperkt waardevermeerderend zijn.

6.

De oplevering

Als de opleveringsdatum is aangebroken, begeleidt Schinkel de Weerd u hierin. Een belangrijk onderdeel is de opleverings-inspectie. Hiervoor kan een onafhankelijk adviesbureau worden ingeschakeld. Zo voorkomt u, dat u na de oplevering, wanneer de aannemer niet meer verantwoordelijk is, gebreken ontdekt die u eerder over het hoofd had gezien. Met uw eigen opleveringsrapport kunt u de aannemer aanspreken op de geconstateer-de gebreken van uw nieuwbouwwoning.

Header

7.

Afhandeling bij de notaris

Vaak wordt door de projectontwikkelaar een notaris aangewezen die het gehele project voor hem afhandelt, inclusief de uiteindelijke levering van de nieuwbouwwoning. Schinkel de Weerd begeleidt u bij alle juridische en financiële zaken die nodig zijn voordat de akte van levering wordt ondertekend bij de notaris.